Zo ga je van start met VIPP 5

VIPP

Deze week vonden maar liefst 2 bijeenkomsten voor VIPP 5 plaats: één voor zelfstandige klinieken en één voor de lidinstellingen van NFU en NVZ. Deelnemers kregen tijdens deze online bijeenkomsten te horen wat de gedachte is achter VIPP 5, aan welke vereisten je als deelnemende instelling moet voldoen én tips over de aanpak. 

VIPP 5 logo

Live vanuit de ZKN-'studio' in Zoetermeer zijn afgelopen maandag ruim 90 klinieken bijgepraat over de nieuwe subsidieregeling VIPP 5. De aanwezige experts hebben de deelnemers in 1,5 uur meegenomen in de belangrijkste kansen en verplichtingen van VIPP 5. ZKN heeft de regeling en verschillende modules toegelicht, inclusief de belangrijkste mijlpalen. In een gesprek met de Patiëntenfederatie en MedMij is de aansluiting op PGO’s besproken. Ook is er kennisgemaakt met de Toegangsverleningsservice (TVS). Als afsluiting hebben de zelfstandige klinieken Andros Mannenkliniek, Keizer Kliniek en Polikliniek de Blaak hun VIPP-ervaringen gedeeld.

Succesfactoren

In de bijeenkomst voor NFU- en NVZ-leden heeft Frank van Oosterhout van Rivas Zorggroep teruggeblikt op de VIPP-regeling voor ziekenhuizen. Welke lessen heeft Rivas Zorggroep geleerd van deze eerste VIPP-regeling? Hij heeft succesfactoren genoemd zoals het nut van de inzet van artsen als ambassadeurs, en het tijdig aanhaken van leveranciers en auditor.

Vervolgens is tijdens de bijeenkomst dieper ingegaan op de criteria aan de hand van de beoordelingsmatrix. Ook is aan bod gekomen welke strategische afwegingen instellingen kunnen maken bij de keuze voor een dienstverlener zorgaanbieder (DVZA).

NFU, NVZ en ZKN kijken terug op 2 geslaagde online bijeenkomsten!

Lees meer over