Spoedeisende geneeskunde erkend door CGS als medisch specialisme

Nieuws

Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) heeft op 8 maart 2023 het besluit genomen om de spoedeisende geneeskunde als medisch specialisme te erkennen. De NVZ maakte zich tijdens de consultatieronde hard vóór deze erkenning en is blij met dit besluit.

Vicevoorzitter Marjolein Tasche: "SEH-artsen werken onder hoge druk en staan constant klaar om acute zorg voor de patiënt te verlenen. Zij zijn een belangrijke spil tussen alle zorgverleners rondom de patiënt en daarmee voor de ambities van het Integraal Zorgakkoord. Zij verdienen deze erkenning. Dit is nodig om het werk van de SEH-arts uit te bouwen en voldoende SEH-artsen beschikbaar te houden.’ 

SEH-artsen pleiten al jaren voor erkenning van hun beroep als medisch specialisme. Hierin worden zij gesteund door onder andere de ziekenhuizen, patiënten en de politiek. De erkenning door het CGS is dan ook een doorbraak te noemen. Tasche: "Dit besluit is een steun in de rug voor alle medewerkers op de SEH en is noodzakelijk om samen te blijven werken aan de beste zorg voor de patiënt en een prettige werkomgeving."

De NVZ roept de minister van VWS op om dit besluit zo snel mogelijk over te nemen in de wet BIG. Indien dit gebeurt treedt het besluit in werking per 1 januari 2024.  

Meer informatie? 

Lees meer over