NVZ roept Tweede kamer op tot steun regionaal werkgeverschap

Nieuws

Op 27 september spreekt de Tweede Kamer over de arbeidsmarkt in de zorg. In aanloop naar dit debat vraagt de NVZ de Tweede Kamer om regionaal werkgeverschap te ondersteunen. Door de uitwisseling van zorgprofessionals BTW-vrij te maken en belemmeringen van mededingingsregels weg te nemen. Deze oproep staat in een brief die de NVZ stuurde aan de Kamercommissie VWS

Meer regie en flexibiliteit

Zorgorganisaties zetten zich in voor goed werkgeverschap. Onder andere door zorgprofessionals meer regie te geven over hun werk en meer flexibiliteit te bieden. Een manier om zorgmedewerkers in vaste dienst meer flexibiliteit te bieden, is het maken van regionale afspraken over de inzet van zorgprofessionals bij verschillende zorgaanbieders.

Beter schakelen ANW-uren

Dit maakt het mogelijk om beter te schakelen met avond-, nacht- en weekenduren (ANW-uren). In de praktijk stuiten deze regionale initiatieven op veel bureaucratische hindernissen. De NVZ doet een dringend beroep op de Tweede Kamer om deze hindernissen weg te nemen.

Extra loonruimte

Daarnaast verzoekt de NVZ de Tweede Kamer om de arbeidsmarkt in de zorg te steunen door extra loonruimte vrij te maken en de SEH-arts spoedig te erkennen als medisch-specialist.

De NVZ kijkt met grote belangstelling uit naar het debat op 27 september en hoopt op brede steun vanuit de Tweede Kamer voor deze maatregelen ter bevordering van regionaal werkgeverschap in de zorg.
 

Lees meer over