Maak gebruik van subsidie behoud langdurig zieke medewerkers

Nieuws

Werkgevers in de zorg kunnen subsidie aanvragen om langdurig zieke medewerkers langer in dienst te houden. Het gaat om medewerkers die in het begin van de coronapandemie ziek werden en na 2 jaar nog niet zijn hersteld. Doel van de regeling is om deze medewerkers te behouden voor de zorg.

Werken aan herstel

De subsidieregeling 'Behoud langdurig zieke zorgwerknemers' stimuleert werkgevers het loon van werknemers ook na het tweede ziektejaar door te betalen. Zieke medewerkers hebben hierdoor meer tijd om te werken aan hun herstel en re-integratie, met behoud van hun arbeidsovereenkomst.

Helft loonkosten gedekt

De subsidie geldt voor medewerkers die tussen maart en december 2020 ziek werden. Per langdurig zieke werknemer is vanuit de regeling maandelijks € 1.100 beschikbaar, voor een periode van minimaal 6 en maximaal 12 maanden. Daarmee dekt de subsidie gemiddeld de helft van de kosten van de loondoorbetaling.

Vraag subsidie aan

Gebruikmaken van de subsidieregeling? De huidige aanvraagronde eindigt op 31 oktober 2022. De laatste subsidieronde loopt van 1 november tot en met 1 februari 2023. Kijk voor meer informatie en het indienen van een subsidieaanvraag op de website van subsidieportaal DUS-I.

Lees meer over