IBD-coach van Zuyderland, pioniers in digitale zorg

Nieuws

Al zo’n 1800 patiënten hebben gebruikgemaakt van mijnIBD-coach van Zuyderland. Dat vertellen MDL-arts Mariëlle Romberg-Camps en verpleegkundig specialist Fritzi Russ in de nieuwste podcast Digitale Zorg van de NVZ. Al ruim vóór de coronapandemie was de digitale coach beschikbaar voor patiënten. Zuyderland was daarmee één van de pioniers op het gebied van hybride zorg.

Zuyderland MijnIBD-coach

De introductie van de IBD-coach ging samen met wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en resultaten, opgestart door het MUMC+, wat leidde tot een publicatie in The Lancet in 2017. Het onderzoek toonde aan dat mijnIBDcoach een veilig instrument is om patiënten slechts één keer per jaar op de polikliniek te zien en verder alleen als er klachten zijn. Bovendien is bewezen dat 50% minder opnames op jaarbasis plaatsvinden door het gebruik van mijnIBDcoach.

MDL-arts Mariëlle Romberg-Camps en verpleegkundig specialist Fritzi Russ vertellen er alles over in podcast. Ook over wat er nog moet gebeuren in de organisatie en de financiering van de zorg, om deze hybride zorg nog succesvoller te maken.

Meld je aan voor de lunchbijeenkomst

Heb je na de podcast nog vragen aan Mariëlle Romberg-Camps of aan Fritzi Russ? Meld je dan aan voor de online lunchbijeenkomst! Neem een broodje en een kop koffie, camera mag uit, en stel je vragen in de chat. De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door het programma Digitale Zorg van de NVZ in het kader van de Slimme Zorg Estafette. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Deelname is gratis. 

Meld je aan voor de lunchbijeenkomst op 28 februari van 12.00 – 12.45 uur!

Lees meer over