Digitaal lunchcafé Regioplan klaar, en nu?

De regioplannen zijn klaar, dus alle regio's kunnen aan de slag met uitvoering. Hoe werk je nu slim samen met zoveel partijen? Wie doet wat? Hoe zien de overlegstructuren eruit? En hoe houd je grip op verschillende initiatieven? Graag gaan we hierover in gesprek tijdens het online lunchcafé Regioplan klaar, en nu?

Samenwerking: hoe doe je dat?
Voor het lunchcafé hebben we Christel van Zijp en Linda Blokzijl van Berenschot uitgenodigd. Zij hebben in opdracht van de IZA Thematafel Regionale Samenwerking een inventarisatie gemaakt van de verschillende samenwerkingsverbanden in de regio's. Welke aspecten zijn belangrijk bij het uitwerken van een samenwerkingsstructuur, en welke varianten van samenwerking zien we? Voor het onderzoek heeft Berenschot gesproken met verschillende partijen uit de praktijk. Ook zijn ze in gesprek gegaan met andere adviesbureaus die betrokken zijn bij het opstellen van regioplannen en transformatieplannen. Ze delen hun bevindingen met ons, zodat we kunnen leren van de aanpak in andere regio's.

Voorbeeld uit de praktijk
Ook deelt één van onze leden tijdens het lunchcafé een voorbeeld uit de praktijk. Hoe werken zij aan de transformaties die zijn opgenomen in het regioplan? We zijn hierbij vooral benieuwd hoe ze de samenwerking tot stand brengen of houden, en hoe ze de verschillende plannen en overlegstructuren stroomlijnen.

In gesprek
Daarnaast is er natuurlijk ruimte om in gesprek te gaan met elkaar, én met onze gasten. Laat jij je ook graag bijpraten of wil je van gedachten wisselen met collega's uit andere ziekenhuizen en categorale instellingen? Meld je dan nu aan voor het online lunchcafé.

Het lunchcafé is bedoeld voor projectleiders en beleidsadviseurs die betrokken bij de samenwerking in de regio, en die werken bij een NVZ-lidinstelling.

Heb je vragen, of speciale onderwerpen waar je graag meer over zou horen? Laat het ons weten. Stuur je vragen en ideeën naar: zorginderegio@nvz-ziekenhuizen.

Soort
Bijeenkomsten
Datum
29-02-2024
Tijd
12:00 - 13:00
Locatie
Online
Kosten
€ 0.00 p.p.