Bijeenkomst versterken van digitale vaardigheden

We staan voor grote uitdagingen in de zorg. Om de zorg betaalbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit te houden is digitalisering een belangrijke voorwaarde. Bovendien kan digitalisering het werkplezier verhogen: werk wordt leuker, beter en gemakkelijker.

We willen zowel medewerkers als patiënten optimaal te laten profiteren van de voordelen van digitalisering. Daarom is aandacht voor digitale vaardigheden van medewerkers onmisbaar. Hoe help je de medewerkers in jouw organisatie om digitaal fit te worden en te blijven? En om digitale innovaties met vertrouwen tegemoet te zien? Hoe kan digitale technologie ingezet worden? Wat komt kijken bij acceptatie en implementatie van digitale technologie? Daarover gaat het in de bijeenkomst ‘Versterken van digitale vaardigheden’ op dinsdag 2 april van 13.00 tot 17.30 uur.

We nodigen je van harte uit voor deze middag. De bijeenkomst is vooral interessant voor HR- of opleidingsadviseurs en -managers, projectleiders of leidinggevenden die zich bezighouden met het versterken van digitale vaardigheden.

Programma

• 13.00 – 13.20: Inloop/ontvangst met koffie en thee

• 13.20 – 13.30: Opening

• 13.30 – 14.30: Eerste spreker: Martijn Aslander

• 14.30 – 14.40: Mini pauze

• 14.40 – 15.10: Verdiepingssessie

• 15.10 – 15.50: Pauze met broodje, soep en zoet

• 15.50 – 16.50: Tweede spreker: Eveline Wouters

• 16.50 – 17.00: Mini pauze

• 17.00 – 17.30: Verdiepingssessie

• 17.30 – 17.35: Sluiting

• 17.35 – 18.00: Borrel

Activiteiten rondom Versterken digitale vaardigheden
Daarom ontwikkelt de NVZ dit jaar een reeks aan activiteiten om haar leden bij deze opdracht te ondersteunen. In november startten we met een aantal webinars waarin Basalt Revalidatie, Franciscus Gasthuis & Vlietland en het Haaglanden Medisch Centrum vertelden over hun aanpak (klik op de namen van de organisaties om de webinars terug te zien). Binnenkort zal ook Isala in een webinar zijn ervaringen met de aanpak van het versterken digitale vaardigheden delen. Bovendien volgt er, na deze fysieke bijeenkomst op 2 april, nog een aantal online bijeenkomsten met experts.

Daarnaast organiseren we dit jaar implementatiecafé ’s en vragenuurtjes en zullen we een aantal factsheets en artikelen over het onderwerp Versterken van digitale vaardigheden publiceren.

Blijf op de hoogte!
Houd jij je bezig met het versterken van digitale vaardigheden in jouw organisatie? Of heb je gewoon veel interesse in het onderwerp? Word dan lid van de Kennisnetgroep Digitale Vaardigheden. Via deze kennisnetgroep kom je op een laagdrempelige manier in contact met collega’s in andere organisaties. Je kunt van elkaar leren en mogelijkheden, uitdagingen en oplossingen bespreken. Ook goede voorbeelden en praktische hulpmiddelen zijn zeer welkom! Bovendien kondigen we alle bijeenkomsten en publicaties over 
het onderwerp aan binnen deze Kennisnetgroep.

Kosten, aanmelden en meer informatie
Meld je aan voor deze bijeenkomst! De kosten bedragen €90,- en kunnen mogelijk betaald worden uit de KiPZ-gelden als dit thema opgenomen is in het strategisch opleidingsplan of opleidingsjaarplan van jouw organisatie. Wil je meer informatie? Mail dan naar Yolanda Rops.

Soort
Bijeenkomsten
Datum
02-04-2024
Tijd
13:00 - 17:30
Locatie
Kontakt der Kontinenten
Kosten
€ 90.00 p.p.