Bijeenkomst Toegankelijkheid van zorg: capaciteitsmanagement opent deuren

Capaciteitsmanagement is nodig om de beschikbare capaciteit efficiënt en effectief te gebruiken. 

In de afgelopen periode is toegankelijkheid van zorg een belangrijk thema geworden, omdat de capaciteit van zorgaanbod beperkt blijkt te zijn. Capaciteitsmanagement is nodig om de beschikbare capaciteit efficiënt en effectief te gebruiken. Het geeft ook inzicht in de zorg waarvoor mogelijk andere oplossingen gezocht moet worden. Dit thema willen we als NVZ en NFU graag verder met jullie uitdiepen. 

We willen praktijkverhalen delen over capaciteitsmanagement in de umc’s en de ziekenhuizen. Daarvoor hebben we Esther Peters, directeur integraal capaciteitsmanagement van Maastricht UMC+  bereid gevonden om haar praktijkverhaal te delen. Naar aanleiding van deze praktijkcasus willen we in gesprek gaan met elkaar.

Aan het einde van de bijeenkomst willen we jullie ook input meegeven waar je zelf mee aan de slag kunt. Dit zal worden verzorgd door Taco van der Vaart, Professor of Supply Chain Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en Marcel de Jong, medeoprichter van Hello!Planner, aanbieder in zorg opleidingen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement. 

Programma

09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur: Opening door NVZ en NFU
10.10 uur: Interactieve presentatie door Maastricht UMC+
11.15 uur: Korte pauze 
11.45 uur: Hoe verder naar de toekomst met Capaciteitsmanagement
12.30 uur: Debat a.d.h.v. de vragen van uit de zaal
12.50 uur: Afsluiting door NVZ en NFU
13.00 uur: Lunch

Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met Heleen Steenbeek, coördinator evenementen & trainingen via telefoonnummer 06 12 17 80 90 of mail naar bijeenkomsten@nvz-ziekenhuizen.nl.

Soort
Bijeenkomsten
Datum
06-10-2023
Tijd
10:00 - 13:00
Locatie
NVZ: Winthontlaan 1 te Utrecht
Kosten
€ 0.00 p.p.