Verpleegkundigen en digitale zorg: de aanpak van Rijnstate

Nieuws

In de nieuwste podcast van het programma Digitale Zorg gaat het over de rol van verpleegkundigen bij digitale zorg. Jennifer Overeem en Katinka Limburg -Middelkoop, verpleegkundigen van het Virtueel Zorgcentrum van Rijnstate, hebben niet alleen een belangrijke rol in de directe digitale zorg voor patiënten.

Extra zintuig

Ze zijn ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe hybride zorgpaden. Hoe verandert je beroep van verpleegkundige als je gaat werken in een Virtueel Zorgcentrum? Op welke manier zet je jouw klinische blik en klinisch redeneren in als je patiënten vooral op een scherm ziet? Wat doet een verpleegkundige in een Virtueel Zorgcentrum in de dagelijkse zorg voor patiënten en de ontwikkeling van nieuwe zorgpaden? Daarover vertellen verpleegkundigen in de podcast ‘Verpleegkundigen en digitale zorg: de aanpak van Rijnstate’.

Lunchbijeenkomst

Heb je na het luisteren van de podcast nog vragen aan Jennifer Overeem en Katinka Limburg -Middelkoop? Meld je dan aan voor de online lunchbijeenkomst met deze verpleegkundigen. Neem een broodje en een kop koffie, camera mag uit, en stel je vragen in de chat! De podcasts en lunchbijeenkomsten worden georganiseerd door het programma Digitale Zorg van de NVZ in het kader van de Slimme Zorg Estafette. Ze zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg. Deelname is gratis. 

Meld je aan voor de lunchbijeenkomst op 27 februari van 12.00 – 12.45 uur!

Lees meer over