NVZ feliciteert Geranne Engwirda als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nieuws

Geranne Engwirda is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat meldt de NZa vandaag op haar website. Zij volgt Karina Raaijmakers op, die na het vertrek van Marian Kaljouw de waarnemend voorzitter is.

Geranne - bestuur

NVZ-voorzitter Ad Melkert: "Allereerst feliciteer ik namens alle leden Geranne graag met deze belangrijke positie. Voor iedereen in de zorg brengt deze benoeming de juiste vrouw op de juiste plek. Maar voor de NVZ is het vertrek van onze vicevoorzitter een groot verlies. Ik heb Geranne de afgelopen jaren leren kennen als een mensgerichte bestuurder die daadkrachtig koers weet te houden bij de grote uitdagingen voor de organisatie van de brede zorg. Met oog voor de belangen van patiënten, zorgprofessionals en financieel gezonde zorgorganisaties. 

Als onderhandelaar namens de NVZ heeft Geranne sterk bijgedragen aan de afspraken met onze partnerorganisaties en VWS in het Integraal Zorgakkoord over de kwaliteit van de patiëntenzorg, samenwerking in de regio en het verbeteren van informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals. Daarna heeft zij een constructieve en invloedrijke rol gespeeld om het IZA van tekentafel naar praktijk te brengen. Haar ervaring en bindend vermogen zullen van grote meerwaarde zijn voor de rol die de Nederlandse Zorgautoriteit hierbij vervult. Ik zie er naar uit om ook vanuit haar nieuwe rol met Geranne samen te werken."