Maak zelf het verschil tijdens congres (Niet) Roken en de zorg

Nieuws

In 2030 moet de hele zorg rookvrij zijn. Die ambitie hebben alle zorgpartijen met elkaar afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord. Ziekenhuizen zijn zelfs al in 2025 rookvrij. Hoewel de meeste instellingen goed op weg zijn, blijft het een uitdaging om rookvrij te worden én te blijven. Dit vraagt niet alleen om heldere afspraken, maar ook een verandering in de cultuur. Ben je op zoek naar inspiratie en praktische handvatten om bij te dragen aan deze cultuurverandering? Kom dan naar het congres (Niet) Roken en de zorg op 30 november.

Wat kun je verwachten tijdens het congres?

Het congres is bedoeld voor zorgmedewerkers, bestuurders en andere betrokkenen die werken aan het rookvrij maken en houden van de zorg. Het thema van de dag is: een cultuuromslag naar rookvrije zorg. Tijdens de dag worden succesvolle praktijkvoorbeelden gedeeld, en zijn er workshops om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: hoe bespreek je rookvrije zorg met je team? En welke interventies zijn succesvol bij een het stimuleren van een gedrags- en cultuurverandering?

Wie zijn aanwezig?

Het congres wordt georganiseerd door de gezamenlijke zorgpartijen die zich hebben gecommitteerd aan het Nationaal Preventieakkoord, in samenwerking met het Trimbos-instituut en het project RookStopZorg. Edwin van der Meer (raad van bestuur BovenIJ en lid NVZ-bestuur) spreekt tijdens het plenaire deel van het congres. Tijdens de workshoprondes is er de mogelijkheid om te praten met experts van NVZ- en NFU-leden over het rookvrij maken van de zorg. Zo kun je in gesprek met experts van o.a. VieCuri, Zuyderland en het OLVG.

Praktische informatie en aanmelden

Het congres is op 30 november van 9.30 tot 17.00 uur, en vindt plaats in Amersfoort. Deelnamekosten zijn 40 euro (incl. btw). Er is accreditatie aangevraagd. Kijk hier voor informatie over het programma, of meld je direct aan