Main content

Training Train de spelleider FD Teamplay

Met de serious game FD Teamplay kun je de implementatie van functiedifferentiatie in een team ondersteunen. FD Teamplay is een bordspel. Het wordt bij voorkeur gespeeld door leden van hetzelfde team. Het is geschikt voor acht tot twaalf deelnemers, onder leiding van een spelleider. Het spel duurt ongeveer drie uur.

De game kent drie fasen: Hoofd, Hart en Voeten. In de fase Hoofd worden feiten en fictie gescheiden. Tijdens ‘Hart’ gaat het over de motivatie voor het vak en over intenties als verpleegkundige. Bij ‘Voeten’ komen verpleegkundigen letterlijk in beweging en zetten ze stappen voor de toekomst. Tijdens deze training wordt je getraind als spelleider. Je leert hoe je een intakegesprek houdt, hoe je de deelnemers tijdens het spelen van FD Teamplay begeleidt en hoe je het team naderhand voorziet van een bruikbaar verslag. Eerst spelen alle deelnemers één keer gezamenlijk het spel. Daarna volgt een gedeelte waarin je uitleg krijgt over de ins en outs van het spel, inclusief het op maat maken voor uw eigen team. Tot slot oefen je in het leiden van de game. De training wordt verzorgd door Maarten Robben van Frisse Blikken.

Resultaat

Na deze dag kun je optreden als spelleider en een belangrijke bijdrage leveren aan de veranderkundige meerwaarde van de game. Samen met het intakegesprek en het verslag dat je achteraf schrijft, kun je ervoor zorgen dat het spel ‘op maat’ is en zo leidinggevenden en verpleegkundigen handvatten biedt bij de implementatie van functiedifferentiatie. Na afloop van de training krijg je je eigen exemplaar van de game mee naar huis.

Voor wie

NVZ-leden werkzaam als bijvoorbeeld opleidingsadviseur of projectleider of - medewerker functiedifferentiatie. Het is niet aan te bevelen dat de beoogd spelleider zelf onderdeel is van een team dat het spel gaat spelen.

Algemene voorwaarden

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten

De Training Train de spelleider functiedifferentiatie teamplay vindt plaats op 20 augustus 2019 van 9.30-17.00 uur bij de NVZ. Je krijgt een lunch aangeboden. Heb je een vraag over trainingen van de NVZ? Neem dan contact op met Anita Lenarduzzi via 06 142 133 15 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl.

Datum
20 augustus 2019 09:3020 augustus 2019 05:00
Locatie
NVZ3515 GA UtrechtOudlaen 4Route
Spreker
Kosten
NVZ leden betalen €590,-Niet leden betalen €990,-
Afmelden

Had u zich aangemeld maar kunt u toch niet?

Aanmelden Training Train de spelleider FD Teamplay
U ontvangt een bevestiging in uw mailbox. In deze mail zit ook een link om u uit te schrijven.
Wij gebruiken uw gegevens alleen om u op te hoogte te houden van het evenement. Wilt u uw gegevens verwijderen uit ons bestands, neem dan contact op.