Main content

Training Train de spelleider FD Teamplay

Beschrijving & programma

Met de serious game FD Teamplay kun je de implementatie van functiedifferentiatie in een team ondersteunen. FD Teamplay is een bordspel. Het wordt bij voorkeur gespeeld door leden van hetzelfde team. Het is geschikt voor acht tot twaalf deelnemers, onder leiding van een spelleider. Het spel duurt ongeveer drie uur.

De game kent drie fasen: Hoofd, Hart en Voeten. In de fase Hoofd worden feiten en fictie gescheiden. Tijdens ‘Hart’ gaat het over de motivatie voor het vak en over intenties als verpleegkundige. Bij ‘Voeten’ komen verpleegkundigen letterlijk in beweging en zetten ze stappen voor de toekomst.

Tijdens deze training wordt je getraind als spelleider. Je leert hoe je een intakegesprek houdt, hoe je de deelnemers tijdens het spelen van FD Teamplay begeleidt en hoe je het team naderhand voorziet van een bruikbaar verslag. Eerst spelen alle deelnemers één keer gezamenlijk het spel. Daarna volgt een gedeelte waarin je uitleg krijgt over de ins en outs van het spel, inclusief het op maat maken voor je eigen team. Tot slot oefen je in het leiden van de game. De training wordt verzorgd door Maarten Robben van Frisse Blikken.

Resultaat
Na deze dag kun je optreden als spelleider en een belangrijke bijdrage leveren aan de veranderkundige meerwaarde van de game. Samen met het intakegesprek en het verslag dat je achteraf schrijft, kun je ervoor zorgen dat het spel ‘op maat’ is en zo leidinggevenden en verpleegkundigen handvatten biedt bij de implementatie van functiedifferentiatie. Na afloop van de training krijg je je eigen exemplaar van de game mee naar huis.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam als bijvoorbeeld opleidingsadviseur of projectleider of - medewerker functiedifferentiatie. Het is niet aan te bevelen dat de beoogd spelleider zelf onderdeel is van een team dat het spel gaat spelen.

Algemene voorwaarden
Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Praktische informatie
Je krijgt een lunch aangeboden. Heb je een vraag over deze training, neem dan contact op met Anita Lenarduzzi via 06 142 133 15 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl.

Datum
donderdag 28 mei 202009:30 tot 17:00
Locatie
NVZOudlaen 43515 GA UtrechtWebsiteRoute
Spreker
Kosten
NVZ-leden betalen €590,-Niet-leden betalen €990,-
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Training Train de spelleider FD Teamplay
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.