Main content

Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)

Het zorglandschap is voortdurend in beweging, waarbij de druk op kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid alleen maar toeneemt. Om ziekenhuizen in staat te stellen het hoofd te bieden aan deze uitdagingen, biedt de NVZ de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement aan. Het doel is om ziekenhuizen nieuwe gezichtspunten en expertise aan te reiken die structureel bijdragen aan optimalisatie van de patiëntenzorg en de bedrijfsvoering. De afgelopen jaren heeft de masterclass zich ontwikkeld tot het meest toonaangevende programma in Nederland.

Welke praktische vragen worden beantwoord:
  • Welke mogelijkheden zijn er om de zorgprocessen slimmer te organiseren en de capaciteit van de benodigde middelen optimaal in te zetten;
  • Hoe kunnen we processtappen beter op elkaar af stemmen en capaciteiten integraal sturen;
  • Hoe kunnen we effectief de variabiliteit minimaliseren en de flexibiliteit vergroten;
  • Hoe voer ik een goede analyse uit, zodat inzicht wordt verkregen in het werkelijke probleem en suboptimale oplossingen worden voorkomen.
Programma en Praktijkopdracht

Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die je uitvoert in je eigen ziekenhuis. Je dient er rekening mee te houden dat de studiebelasting voor het uitvoeren hiervan, buiten het volgen van de bijeenkomsten, 16 tot 24 uur bedraagt. 


Data:  

7 en 8 oktober (blok 1)

11 en 12 november (blok 2)

9 en 10 december (blok 3)


De eerste dag duurt van 9.30-21.00 (incl. diner). De tweede dag is van 9.30-17.00 uur. 


Resultaat
•Je beschikt over een combinatie van modellen, tools en pragmatische oplossingen voor het beheersen van logistieke vraagstukken;
•Je heeft een nieuw denkkader ontwikkeld voor de inrichting en besturing van zorgprocessen;
•Je bent in staat om de logistieke principes toe te passen in de eigen werksituatie;
•Je leert om te gaan met het krachtenveld van zorgprofessionals en management en hoe de veranderingen door te voeren.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam bijvoorbeeld als zorgmanager, directiesecretaris, hoofd opname, teamleider zorg, beleidsmedewerker of afdelingshoofd.
 
Voorwaarden voor deelname
Deelnemers hebben een HBO-WO denk- en werkniveau en zijn ten minste 5 jaar werkzaam in de curatieve zorg. Basiskennis van Excel is een pré.

Hotelovernachting
Wanneer je wenst te overnachten, kun je direct bij het hotel een kamer reserveren. Dit kan via de website: www.kontaktderkontinenten, via e-mail: receptie@kontaktderkontinenten.nl of via telefoon: 0346-351755. De kosten van een of meer overnachtingen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. We raden je aan tijdig te reserveren!

Algemene voorwaarden
Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten
Uiterlijk drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst ontvang je een studiegids met uitgebreide informatie over de masterclass. Heb je een vraag over trainingen van de NVZ? Neem dan contact op met Anita Lenarduzzi via 06 142 133 15 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl
 
 
 
Datum
7 oktober 2019 09:3010 december 2019 04:30
Locatie
Kontakt der Kontinenten 3769 ASSoesterbergAmersfoortsestraat 20Route
Spreker
Taco van der VaartMarcel de Jong
Kosten
NVZ leden betalen €3595,-Niet leden betalen €3595,-
Afmelden

Had u zich aangemeld maar kunt u toch niet?

Aanmelden Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)
U ontvangt een bevestiging in uw mailbox. In deze mail zit ook een link om u uit te schrijven.
Wij gebruiken uw gegevens alleen om u op te hoogte te houden van het evenement. Wilt u uw gegevens verwijderen uit ons bestands, neem dan contact op.