Main content

Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse Masterclass)

Beschrijving & programma

Op 3 oktober 2022 gaat er een nieuwe masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement van start. Maak op een inspirerende wijze kennis met dit boeiende vakgebied. Ontwikkel een andere kijk op hoe de zorg in uw organisatie toekomstbestendig te organiseren en vindt praktische antwoorden op de uitdagingen waar u of uw ziekenhuis voor staat. Schrijf je dan nu in voor onze succesvolle masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement. De uitdagingen waar de zorg voor staat zijn groter dan ooit. De vraag naar zorg, de complexiteit van de zorg en de druk op de kosten nemen de komende jaren verder toe. En personeel om de zorg te leveren wordt schaars. Dit vereist van ziekenhuizen dat ze hun logistiek goed op orde hebben en de beschikbare capaciteit optimaal inzetten. Hoe dit te bereiken?

De masterclass
• biedt een interessante combinatie van theorie en praktijk;
• reikt modellen, tools en pragmatische oplossingen aan;
• stimuleert buiten bestaande kaders te denken en traditionele opvattingen los te laten;
• geeft interessante invalshoeken om anders te kijken naar de organisatie van de zorg èn om het prestatieniveau van ziekenhuizen te verbeteren.

Welke praktische vragen worden beantwoord
• Welke mogelijkheden zijn er om de zorgprocessen slimmer te organiseren en de capaciteit van de benodigde middelen optimaal in te zetten;
• Hoe kunnen we processtappen beter op elkaar af stemmen en capaciteiten integraal sturen;
• Hoe kunnen we effectief de variabiliteit minimaliseren en de flexibiliteit vergroten;
• Hoe voer ik een goede analyse uit, zodat inzicht wordt verkregen in het werkelijke probleem en suboptimale oplossingen worden voorkomen.

Programma en Praktijkopdracht
Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die je uitvoert in je eigen ziekenhuis. Je dient er rekening mee te houden dat de studiebelasting voor het uitvoeren hiervan, buiten het volgen van de bijeenkomsten, 16 tot 24 uur bedraagt.

Data
Maandag 3 en dinsdag 4 oktober (blok 1)
Maandag 14 en dinsdag 15 november (blok 2)
Maandag 12 en dinsdag 13 december (blok 3)

De eerste dag duurt van 09.30-21.00 (incl. diner). De tweede dag is van 09.30-17.00 uur.

Resultaat
•Je beschikt over een combinatie van modellen, tools en pragmatische oplossingen die je in staat stellen concrete verbeteringen door te voeren;
•Je heeft een nieuw denkkader ontwikkeld voor de inrichting en besturing van zorgprocessen en capaciteit;
•Je bent in staat om de logistieke principes toe te passen in de eigen werksituatie;
•Je leert om te gaan met het krachtenveld van zorgprofessionals en management en hoe de veranderingen door te voeren.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam bijvoorbeeld als zorgmanager, directiesecretaris, hoofd opname, teamleider zorg, beleidsmedewerker of afdelingshoofd.

Voorwaarden voor deelname
Deelnemers hebben een HBO-WO denk- en werkniveau en zijn ten minste 5 jaar werkzaam in de curatieve zorg. Basiskennis van Excel is een pré.

Prijs
€ 3595,00 (trainingen en masterclasses zijn vrij van BTW).

Hotelovernachting
Wanneer je wenst te overnachten, kun je direct bij het hotel een kamer reserveren. Dit kan via de website: www.kontaktderkontinenten, via e-mail: receptie@kontaktderkontinenten.nl of via telefoon: 0346-351755. De kosten van een of meer overnachtingen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. We raden je aan tijdig te reserveren!

Algemene voorwaarden
Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten
De studiegids met uitgebreide informatie over de masterclass vind je op deze trainingspagina. Heb je een vraag over deze of andere trainingen van de NVZ? Neem dan contact op met Heleen Steenbeek via 06 12 17 80 90 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl.
Datum & tijd
maandag 3 oktober 2022 09:30 uurdinsdag 13 december 2022 17:00 uur
Locatie
Kontakt der Kontinenten Amersfoortsestraat 203769 ASSoesterbergWebsiteRoute
Spreker
Taco van der Vaart
Kosten
NVZ-leden betalen €3595,-
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse Masterclass)
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.