Main content

Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)

Beschrijving & programma

Het zorglandschap is voortdurend in beweging, waarbij de druk op kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid alleen maar toeneemt. Om ziekenhuizen in staat te stellen het hoofd te bieden aan deze uitdagingen, biedt de NVZ de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement aan. Het doel is om ziekenhuizen nieuwe gezichtspunten en expertise aan te reiken die structureel bijdragen aan optimalisatie van de patiëntenzorg en de bedrijfsvoering. De afgelopen jaren heeft de masterclass zich ontwikkeld tot het meest toonaangevende programma in Nederland.

Welke praktische vragen worden beantwoord
Welke mogelijkheden zijn er om de zorgprocessen slimmer te organiseren en de capaciteit van de benodigde middelen optimaal in te zetten;
Hoe kunnen we processtappen beter op elkaar af stemmen en capaciteiten integraal sturen;
Hoe kunnen we effectief de variabiliteit minimaliseren en de flexibiliteit vergroten;
Hoe voer ik een goede analyse uit, zodat inzicht wordt verkregen in het werkelijke probleem en suboptimale oplossingen worden voorkomen.

Programma en Praktijkopdracht
Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die je uitvoert in je eigen ziekenhuis. Je dient er rekening mee te houden dat de studiebelasting voor het uitvoeren hiervan, buiten het volgen van de bijeenkomsten, 16 tot 24 uur bedraagt.

Data
Maandag 7 en dinsdag 8 maart (blok 1)
Maandag 11 en dinsdag 12 april (blok 2)
Maandag 16 en dinsdag 17 mei (blok 3)

De eerste dag duurt van 09.30-21.00 (incl. diner). De tweede dag is van 09.30-16:30 uur.

Resultaat
•Je beschikt over een combinatie van modellen, tools en pragmatische oplossingen voor het beheersen van logistieke vraagstukken;
•Je heeft een nieuw denkkader ontwikkeld voor de inrichting en besturing van zorgprocessen;
•Je bent in staat om de logistieke principes toe te passen in de eigen werksituatie;
•Je leert om te gaan met het krachtenveld van zorgprofessionals en management en hoe de veranderingen door te voeren.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam bijvoorbeeld als zorgmanager, directiesecretaris, hoofd opname, teamleider zorg, beleidsmedewerker of afdelingshoofd.

Voorwaarden voor deelname
Deelnemers hebben een HBO-WO denk- en werkniveau en zijn ten minste 5 jaar werkzaam in de curatieve zorg. Basiskennis van Excel is een pré.

Prijs
De kosten voor deze cursus bedragen € 3595,- (trainingen en masterclasses zijn vrij van BTW) en op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Hotelovernachting
Wanneer je wenst te overnachten, kun je direct bij het hotel een kamer reserveren. Dit kan via de website: www.kontaktderkontinenten.nl, via e-mail: receptie@kontaktderkontinenten.nl of via telefoon: 0346-351755. De kosten van een of meer overnachtingen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. We raden je aan tijdig te reserveren!

Meer weten
De studiegids met uitgebreide informatie over de masterclass vind je op deze trainingspagina. Heb je een vraag over deze of andere trainingen van de NVZ? Neem dan contact op met Heleen Steenbeek via 06 12 17 80 90 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl. 
Datum & tijd
maandag 7 maart 2022 09:30 uurdinsdag 17 mei 2022 16:30 uur
Locatie
Kontakt der Kontinenten Amersfoortsestraat 203769 ASSoesterbergWebsiteRoute
Spreker
Marcel de JongTaco van der Vaart
Kosten
NVZ-leden betalen €3595,-Niet-leden betalen €3595,-
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.