Main content

Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)

Beschrijving & programma

Het zorglandschap is voortdurend in beweging, waarbij de druk op kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid alleen maar toeneemt. Om ziekenhuizen in staat te stellen het hoofd te bieden aan deze uitdagingen, biedt de NVZ de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement aan. Het doel is om ziekenhuizen nieuwe gezichtspunten en expertise aan te reiken die structureel bijdragen aan optimalisatie van de patiëntenzorg en de bedrijfsvoering. De afgelopen jaren heeft de masterclass zich ontwikkeld tot het meest toonaangevende programma in Nederland.

Welke praktische vragen worden beantwoord:
  • Welke mogelijkheden zijn er om de zorgprocessen slimmer te organiseren en de capaciteit van de benodigde middelen optimaal in te zetten;
  • Hoe kunnen we processtappen beter op elkaar af stemmen en capaciteiten integraal sturen;
  • Hoe kunnen we effectief de variabiliteit minimaliseren en de flexibiliteit vergroten;
  • Hoe voer ik een goede analyse uit, zodat inzicht wordt verkregen in het werkelijke probleem en suboptimale oplossingen worden voorkomen.
Programma en Praktijkopdracht

Het programma bestaat uit 3 blokken van 2 dagen plenair onderwijs in combinatie met een praktijkopdracht die je uitvoert in je eigen ziekenhuis. Je dient er rekening mee te houden dat de studiebelasting voor het uitvoeren hiervan, buiten het volgen van de bijeenkomsten, 16 tot 24 uur bedraagt. 


Data:  

Maandag 23 en dinsdag 24 maart (blok 1)

Dinsdag 14 en woensdag 15 april (blok 2) LET OP: datum aangepast i.v.m. voorjaarsvakantie!

Maandag 25 en dinsdag 26 mei (blok 3)


De eerste dag duurt van 9.30-21.00 (incl. diner). De tweede dag is van 9.30-17.00 uur. 


Resultaat
•Je beschikt over een combinatie van modellen, tools en pragmatische oplossingen voor het beheersen van logistieke vraagstukken;
•Je heeft een nieuw denkkader ontwikkeld voor de inrichting en besturing van zorgprocessen;
•Je bent in staat om de logistieke principes toe te passen in de eigen werksituatie;
•Je leert om te gaan met het krachtenveld van zorgprofessionals en management en hoe de veranderingen door te voeren.

Voor wie
NVZ-leden werkzaam bijvoorbeeld als zorgmanager, directiesecretaris, hoofd opname, teamleider zorg, beleidsmedewerker of afdelingshoofd.
 
Voorwaarden voor deelname
Deelnemers hebben een HBO-WO denk- en werkniveau en zijn ten minste 5 jaar werkzaam in de curatieve zorg. Basiskennis van Excel is een pré.

Hotelovernachting
Wanneer je wenst te overnachten, kun je direct bij het hotel een kamer reserveren. Dit kan via de website: www.kontaktderkontinenten, via e-mail: receptie@kontaktderkontinenten.nl of via telefoon: 0346-351755. De kosten van een of meer overnachtingen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. We raden je aan tijdig te reserveren!

Algemene voorwaarden
Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten
Uiterlijk drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst ontvang je een studiegids met uitgebreide informatie over de masterclass. Heb je een vraag over trainingen van de NVZ? Neem dan contact op met Anita Lenarduzzi via 06 142 133 15 of mail naar trainingen@nvz-ziekenhuizen.nl
 
 
 
Datum
maandag 23 maart 2020 09:30dinsdag 26 mei 2020 16:30
Locatie
Kontakt der Kontinenten Amersfoortsestraat 203769 ASSoesterbergWebsiteRoute
Spreker
Marcel de JongTaco van der Vaart
Kosten
NVZ-leden betalen €3595,-Niet-leden betalen €3595,-
Afmelden

Heb je je aangemeld maar kun je toch niet?

Aanmelden Masterclass Patiëntenlogistiek & Capaciteitsmanagement (zesdaagse masterclass)
Meld je aan met je zakelijke e-mailadres. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je je aanmelding volledig en definitief kunt maken. Het is mogelijk dat deze e-mail terechtkomt in de map Ongewenste e-mail/spam.
Wij gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van het evenement. Wil je je gegevens verwijderen uit ons bestand? Neem dan contact op.