Main content

Revalidatiecheck

Revalidatiecentra in Nederland zijn open over hun kwaliteit van zorg. Daarom hebben zij samen de website Revalidatiecheck ontwikkeld.

Op de website Revalidatiecheck.nl vindt een patiënt informatie over de kwaliteit van zorg van revalidatie-instellingen. 

Kwaliteit van zorg en behandelresultaten

Op Revalidatiecheck staat informatie die iets zegt over de kwaliteit van zorg van een revalidatie-instelling. Bijvoorbeeld over de patiënttevredenheid, wachttijden of het contact met de revalidatie-arts. Van de veel voorkomende aandoeningen CVA, dwarslaesie en hersenletsel wordt het resultaat van de behandeling getoond. Omdat revalidatie-instellingen meer diagnoses behandelen dan deze drie, wordt per instelling ook aangegeven voor welke andere veel voorkomende diagnoses patiënten bij de instelling terecht kunnen.

Vergelijken

Patiënten kunnen de cijfers van revalidatie-instellingen eenvoudig met elkaar vergelijken, of zien hoe de instelling scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Revalidatie-instellingen geven zelf een toelichting op de score. Waarom scoort de instelling hoger of lager dan het gemiddelde? En wat doet de instelling om de resultaten te verbeteren?

De cijfers zijn afkomstig uit indicatoren die revalidatiecentra aanleveren aan Zorginstituut Nederland (ZN). Voor Revalidatiecheck worden geen aparte registraties bijgehouden. De cijfers worden jaarlijks bijgewerkt. 

Alle revalidatiecentra 

Revalidatiecheck is een initiatief van de NVZ en Revalidatie Nederland. Alle centra voor medisch specialistische revalidatie die lid zijn van de NVZ of Revalidatie Nederland doen mee. Ook een aantal ziekenhuizen met een eigen revalidatieafdeling delen hun cijfers op Revalidatiecheck.

Kijk op Revalidatiecheck.nl voor een overzicht. 

Naast Revalidatiecheck is er ook Ziekenhuischeck.nl, een vergelijkingswebsite voor ziekenhuizen.

Revalidatiecheck

Wil je meer informatie over Revalidatiecheck? Word dan lid van de werkgroep Revalidatiecheck op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over revalidatiecheck

Meer over services & producten