Main content

Podcasts van de NVZ

De NVZ is gestart met het maken van podcasts. Een podcast is een audio-uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden via webfeeds. De term podcast is een samentrekking van iPod en broadcast. We maken podcasts over verschillende onderwerpen. Op deze pagina een overzicht.

Preventie-podcasts

Beluister alle podcasts over preventie.

Aflevering 1: Tom van Loenhout

De NVZ lanceert de Preventie-podcast: een serie podcasts met als thema rookvrije zorg. In de eerste aflevering praten we met Tom van Loenhout: cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter van de Alliantie Voeding in de Zorg. Lees meer in het nieuwsbericht.

Aflevering 2: Hanneke Schaap

In de tweede aflevering van de Preventie-podcast praten we met Hanneke Schaap. Zij is verpleegkundig specialist op de longafdeling van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en helpt daarin veel patiënten bij het stoppen met roken. Hoe doet ze dat, wat zijn haar ervaringen en heeft ze tips voor collega's? Lees meer in het nieuwsbericht.

Aflevering 3: Annemarie van den Herik

Annemarie van den Herik werkt in het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) en was hier projectleider rookvrije zorg. Hoe heeft zij het hele proces van rookvrij worden ervaren, en is het eigenlijk ingewikkeld om een ziekenhuis rookvrij te maken? In deze podcast deelt ze haar ervaringen, tips en valkuilen, in de hoop anderen te kunnen helpen bij het rookvrij maken van hun zorginstelling. Lees meer in het nieuwsbericht.

Vragen, tips, suggesties?

Heb je vragen, tips, suggesties, onderwerpen of ideeën voor de Preventie-podcast, of wil je misschien zelf een keer geïnterviewd worden over het thema rookvrije zorg? We horen graag van je! Stuur een e-mail naar podcast@nvz-ziekenhuizen.nl.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Meer over de NVZ