Main content

Ziekenhuizen: volg bezoekadvies op ter bescherming kwetsbare patiënt

Persbericht

Nu de vaccinatiegraad hoog genoeg is, neemt de overheid vanaf 25 september afscheid van de anderhalvemetersamenleving. Voor ziekenhuizen betekent dit nog steeds dat de waakzaamheid voor kwetsbare patiënten hoog is. Het dringende advies van ziekenhuizen aan patiënten, bezoekers en begeleiders is: als je het ziekenhuis bezoekt, zorg dan dat je gevaccineerd, genezen of getest bent.

Als dat niet het geval is, neem dan contact op met je behandelaar voor passende maatregelen, adviseren de ziekenhuizen. Op deze manier beschermen we samen de kwetsbare patiënten in het ziekenhuis.

Basisregels

De vaccinatiegraad onder het ziekenhuispersoneel is bijzonder hoog, hoger dan in de samenleving. Om de risico’s verder te beperken vragen ziekenhuizen bezoekers alert te blijven en ook bepaalde basisregels zo veel mogelijk in stand te houden. Zoals voldoende afstand houden van elkaar, handen wassen en geen handen schudden.

Regionale verschillen 

De druk op ziekenhuispersoneel blijft hoog en er wordt hard gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen. Omdat er regionale verschillen bestaan in vaccinatiegraad en het aantal besmettingen, kan het zijn dat in sommige regio’s een striktere aanpak nodig is. Per ziekenhuis is de situatie verschillend en dat vraagt in veel gevallen om maatwerk. Hou daarmee rekening als je naar het ziekenhuis gaat.

Corona

Wil je meer informatie over Corona? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.