Main content

Ziekenhuizen plaatsen triagetenten

Nieuws

Bij meerdere ziekenhuizen wordt een zogeheten triagetent geplaatst. In de triagetent vangt een ziekenhuis alle patiënten op die binnenkomen voor de spoedeisende hulp. Het gaat hierbij zowel om patiënten die zelfstandig naar het ziekenhuis komen als om mensen die met de ambulance worden gebracht.

Coronavirus

In de triagetent worden de patiënten vervolgens beoordeeld op hun klachten, waarna artsen beslissen hoe zij het snelst geholpen kunnen worden. De extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten met luchtwegklachten mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Spoedeisende patiënten

De NOS meldt intussen dat Brabantse ziekenhuizen een noodoproep hebben gedaan aan ziekenhuizen elders in het land en aan het kabinet. De toestroom van patiënten besmet met het coronavirus is in Noord-Brabant zo groot, dat er geen zorg meer kan worden verleend aan andere spoedeisende patiënten.

Coronapatiënten

NVZ-woordvoerder Wouter van der Horst laat weten dat andere ziekenhuizen er klaar voor zijn. Ziekenhuizen informeren elkaar onderling over hoeveel capaciteit ze hebben voor hulpverlening. "Ze doen dat in een speciale omgeving voor informatiedeling. Die infrastructuur ligt klaar voor gebruik." Vooral ziekenhuizen boven de rivieren bereiden zich voor op een toeloop van coronapatiënten van binnen en buiten de regio, blijkt uit een enquête van de NVZ.

Corona

Wil je meer informatie over Corona? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.