Main content

Ziekenhuischeck ruim 100.000 keer geraadpleegd in het eerste jaar

De vergelijkingswebsite Ziekenhuischeck.nl bestaat op 4 oktober 2019 één jaar. Op de website kunnen patiënten de kwaliteit van zorg van de Nederlandse ziekenhuizen bekijken en vergelijken. De site is in het eerste jaar meer dan 100.000 keer bekeken.

Nieuws

Met dit initiatief geven de ziekenhuizen gezamenlijk inzicht in de kwaliteit van zorg die zij hun patiënten bieden. Zwangeren kunnen bijvoorbeeld het percentage keizersnedes en ruggenprikken vergelijken tussen ziekenhuizen in de buurt. Patiënten die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan kunnen ziekenhuizen vergelijken op het infectiepercentage. Voor een staaroperatie kun je vergelijken wat de gemiddelde verbetering van zicht is.

Ziekenhuischeck geeft een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. De cijfers komen uit de gegevens die ziekenhuizen jaarlijks aanleveren aan de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Deze gegevens worden afgezet tegen het landelijk gemiddelde.

Ziekenhuizen kunnen op Ziekenhuischeck zelf een toelichting geven op hun gegevens, bijvoorbeeld of een score samenhangt met de specialisatie van het ziekenhuis. Daarnaast biedt de site algemene kwaliteitsinformatie over wachttijden of heropnames. Op deze manier bieden ziekenhuizen voor hun patiënten waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen en aandoeningen.

Kijk op www.ziekenhuischeck.nl