Main content

Website ZMT! live tijdens eerste regiobijeenkomst

Nieuws

'En hij is live!' Met een druk op de knop lanceerde Marjolein Tasche, voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis en Vlietland, de website van het programma Zorgprofessionals Maken de Toekomst! (ZMT!). Dat gebeurde als aftrap van de eerste van 3 regiobijeenkomsten van het programma. Op de nieuwe website vind je nieuws over het programma, achtergronden en tools om zelf aan de slag te gaan, zoals de stroomversnellers. ZMT! is het programma waarmee de ziekenhuizen en NVZ een stevige impuls geven aan de huidige arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche.

Uitzijnverbandmeester

Tijdens de bijeenkomst in Rotterdam waren er drie presentaties. In een vermakelijke en interactieve sessie dachten de deelnemers na over nieuwe beroepen in het ziekenhuis. Zoals een uitzijnverbandmeester, de zorgverkeersleider en de robotopvoedkundige. Daarna volgde uitleg over de stroomversnellers die het programma ontwikkelt. Dat zijn grafische weergaven van een handreiking, gebaseerd op goede voorbeelden in het veld. Deze goede voorbeelden worden vervolgens vertaald naar een hoger abstractieniveau, zodat ze voor meerdere vraagstukken toepasbaar zijn. Tot slot volgde een sessie over arbeidsbesparende innovaties, met een hoofdrol voor het aandoenlijke zorgrobotje Pepper.

Er zijn nog plaatsen

Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog plaatsen voor de regiobijeenkomst op donderdag 21 november in Deventer.

Zorgprofessionals Maken de Toekomst!

Wil je meer informatie over arbeidsmarktprogramma Zorgprofessionals Maken de Toekomst (ZMT!)? Word dan lid van de werkgroep Zorgprofessionals Maken de Toekomst! op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.