Main content

Website onderzoeksprogramma RN2Blend live

Nieuws

De website van RN2Blend is live. Op RN2Blend.nl vind je nieuws en informatie, wetenschappelijke publicaties, en tools waarmee ziekenhuizen en universitair medische centra (umc’s) zelf aan de slag kunnen. Het 4-jarige onderzoeksprogramma RN2Blend onderzoekt en begeleidt de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen. Het laat zien welke veranderingen kunnen ontstaan in de praktijk en beroepsontwikkeling voor verpleegkundigen van verschillende niveaus van opleiding en ervaring, en met verschillende competenties.

Onderzoeksresultaten en tools

De onderzoekers geven op RN2Blend.nl informatie over de verschillende deelonderzoeken en delen de onderzoeksresultaten. Daarnaast bevat de website informatie over tools die kunnen helpen bij de implementatie van functiedifferentiatie, zoals de FD Tool en FD Teamplay. De FD Tool is een kwaliteitsverbeterinstrument waarmee algemene ziekenhuizen en umc’s inzicht krijgen in de effecten van de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen. De serious game FD Teamplay ondersteunt ziekenhuismedewerkers spelenderwijs bij de implementatie van functiedifferentiatie. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond het onderzoeksprogramma? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maximaal 1 keer per week het laatste nieuws over RN2Blend in je mailbox. Ook als je al eerder de RN2Blend-nieuwsbrief ontving, is het nodig je eenmalig opnieuw aan te melden.

RN2Blend

RN2Blend wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS en is een samenwerking van de NVZ en de NFU, met onderzoekers vanuit het Radboudumc, UMC Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Utrecht en het Spaarne Gasthuis. 

Functiedifferentiatie

Wil je meer informatie over Functiedifferentiatie? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over arbeidsmarkt