Main content

Vraag subsidie aan voor projectideeën Safety-II

Nieuws

Heb jij projectideeën om werkzame en werkbare elementen van Safety-II in de Nederlandse zorgpraktijk te onderzoeken? Ziekenhuizen, zelfstandige behandelklinieken en onderzoeksorganisaties kunnen hiervoor nu subsidie aanvragen bij ZonMW.

Onderzoeken van werkzame en werkbare elementen van Safety-II

Het doel van deze subsidieoproep is het onderzoeken van werkzame en werkbare elementen van Safety-II. Safety-II gaat over patiëntveiligheid. Hierbij ligt de focus niet langer nadrukkelijk op dat wat fout gaat, maar op het vergroten en ondersteunen van het aanpassingsvermogen en de veerkracht van professionals in de context waarin zij werken.

Dat wordt op 2 manieren gedaan:

  • Door voort te borduren op resultaten van eerdere projecten door middel van grotere, vergelijkende projecten
  • Óf door de werkzame elementen van Safety-II te toetsen door praktische en toegankelijke voorbeelden over de toepassing van Safety-II in de praktijk te onderzoeken.

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie

Projecten die voor subsidie in aanmerking komen zijn:

  • Projecten met een praktijkgerichte wetenschappelijke benadering, bij voorkeur via actieonderzoek
  • Projecten die middels een wetenschappelijke benadering theorieën en methoden op het gebied van Safety-II willen toetsen in de praktijk
  • Projecten die voortbouwen op onderzoek uit de 1e fase.


De deadline voor het indienen van een projectidee is 19 april 2022 om 14.00 uur. Kijk op de site van ZonMW voor meer informatie. Wil je meer informatie over het thema patiëntveiligheid? Kijk op de site van het programma Tijd voor Verbinding.
 

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Meer over patiëntveiligheid