Main content

Vraag ondersteuning aan voor Uitkomstgerichte Zorg

Nieuws

Wil jouw ziekenhuis of instelling aan de slag met uitkomstgerichte zorg, maar kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? NVZ-leden kunnen nu een ondersteuningsverzoek indienen bij het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg. Het platform inventariseert welke vragen er nog zijn op het gebied van uitkomstgerichte zorg.

Hulpvragen

Het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg is bedoeld om inspiratie en concrete handvatten te bieden voor (zorg)professionals die werken in de medisch-specialistische zorg of bij een patiëntenvertegenwoordigende organisatie. Hulpvragen waaraan je kunt denken zijn:

  • Brede toepassing van uitkomstgerichte zorg in de praktijk.
  • Gebruik van uitkomstinformatie bij samen beslissen door patiënt en zorgverleners.
  • Gebruik van keuzehulpen in de praktijk.
  • Benadering van lage gezondheidsvaardigheden van patiënten bij samen beslissen.
  • Gebruik van uitkomstinformatie door zorgprofessionals om van elkaar te leren & te verbeteren.
  • Werkbare mogelijkheden om op basis van uitkomstgerichte zorg te organiseren (zoals aandoeningsgerichte organisatievormen).
  • Werkbare mogelijkheden om op basis van uitkomstgerichte zorg te belonen.
  • Inzet van ICT bij gebruik en uitwisseling van uitkomstinformatie.
     

Hulpvragen over uitkomstgerichte zorg die niet in deze lijst staan, zijn uiteraard ook welkom. Wil je aan de slag met uitkomstgerichte zorg, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Vul het formulier in op de site van het kennisplatform en stuur je ondersteuningsverzoek in.

Word coach of ambassadeur

Al een behoorlijk aantal mensen heeft zich aangemeld om coach of ambassadeur te worden. Ze staan te popelen om de zorg verder te helpen op het gebied van uitkomstgerichte zorg. Is dit ook iets voor jou? We zoeken ambassadeurs en coaches die hun kennis en ervaring met uitkomstgerichte zorg willen inzetten om ziekenhuizen en klinieken verder te helpen. Meer informatie over coach of ambassadeurs worden.

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg