Main content

Vouchers opstellen regiobeeld nu beschikbaar

Nieuws

Het organiseren van de juiste zorg op de juiste plek begint bij een helder beeld van de regio: welke zorg is er in de toekomst nodig, en hoe kunnen we daarop anticiperen? Het ministerie van VWS ondersteunt zorgpartijen die aan de slag gaan met het opstellen van een regiobeeld met een subsidieregeling. De vouchers kunnen nu worden aangevraagd bij ZonMw.

Inhuren van expertise 

Met behulp van een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data, en het in kaart brengen van de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn in de regio. De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro, en kan tot 9 juli worden aangevraagd. Kijk op website van ZonMw voor meer informatie.

Basisdataset 

Naast financiële ondersteuning, heeft VWS een basisdataset laten ontwikkelen door het RIVM. Via de website regiobeeld.nl krijgt u per gemeente inzicht in de huidige en toekomstige zorgbehoefte en zorgaanbod. 

Zorg voor JuMP

De NVZ ondersteunt ziekenhuizen en revalidatiecentra bij het vormgeven van JZOJP met het programma JuMP: Juiste Medisch specialistische zorg voor de Patiënt.

JuMP

Wil je meer informatie over JuMP? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.