Main content

Voorbereidingen Stoptober van start met gratis webinar voor zorgverleners

Nieuws

De voorbereidingen voor de achtste editie van de landelijke Stoptober-campagne zijn begonnen. Stoptober en het Trimbos-instituut organiseren op donderdag 1 juli een gratis webinar voor zorgverleners over Stoptober 2021 van 15.00 tot 16.15 uur. Ook kun je de toolkit bestellen.

Sprekers

Sprekers op het webinar zijn longartsen Wanda de Kanter & Pauline Dekker, arts-epidemioloog Esther Croes (Trimbos-instituut), landelijk campagneleider Debbie Prijs (Stoptober) en een ex-roker. Tijdens het webinar praten zij je bij over Stoptober en hoe je stoppen met roken ter sprake brengt. Voorafgaand aan het webinar ontvang je een deelnemerslink. Het webinar is als nascholing geaccrediteerd bij het Kwaliteitsregister Stoppen met roken voor 1 punt. Deze krijg je alleen als je live kijkt. Meld je aan voor het gratis webinar.

Papieren en digitale toolkit

De papieren Stoptober-toolkit is gratis te bestellen via de Trimbos-webwinkel. De toolkit bestaat uit:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes
     

Als je de papieren Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvang je deze half augustus, ruim vóór de kick-off van de campagne op 2 september 2021. Op deze datum start de inschrijving voor deelnemers aan Stoptober en op 1 oktober start het samen 28 dagen niet roken. De papieren Stoptober-toolkit kun je als zorgverlener of -instelling gebruiken om binnen de organisatie aandacht te besteden aan Stoptober én om mensen die roken te motiveren om deel te nemen. Zorgverleners kunnen hierbij het verschil maken. 

Digitale bibliotheek

In de Trimbos-webwinkel vind je ook de link naar de digitale bibliotheek. Hier komt binnenkort allerlei online promotiemateriaal beschikbaar, zoals een wachtkamerfilmpje. 

Meer informatie

Kijk op trimbos.nl/stoptober voor meer informatie, inspiratie en veelgestelde vragen over de inzet van Stoptober in de zorg.
 

Preventie

Wil je meer informatie over Preventie? Word dan lid van de werkgroepen over preventie op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.