Main content

Veel deelnemers workshops PROMs

Nieuws

Het gebruik van Patiënt Reported Outcome Measures (PROMs) biedt kansen om het patiëntperspectief een rol te geven bij kwaliteitsverbetering en samen beslissen. Maar hoe implementeer je PROMs op een zinnige manier zonder ten onder te gaan aan de meetlast? Voor de NVZ was dit de aanleiding om een aantal workshops te organiseren met medewerking van experts Sandra Beurskens en Nanne Bos, beiden van de kerngroep Platform PROM en ISOQOL.nl.

Knelpunten en leervragen

De eerste workshop vond plaats op 19 november. Op basis van vooraf geïnventariseerde knelpunten en leervragen kregen deelnemers handvatten aangereikt voor het toepassen van PROMs in het eigen ziekenhuis. Verder kregen ze inzicht in de PROM-toolbox bestaande uit de PROM-wijzer en de PROM-cyclus. In het kader van best practices delen schetsten 3 deelnemers tenslotte tegen welke uitdaging zij aanliepen bij de introductie van PROMs in hun ziekenhuis en hoe zij dit hebben aangepakt.

Praktische workshop

Kortom: het is een interessante en praktische workshop, voor iedereen die bezig is met het implementeren van PROMs in de spreekkamer, vanuit welke rol dan ook. Omdat er veel belangstelling voor is, heeft de NVZ in totaal maar liefst 6 workshops georganiseerd. Wil je ook meedoen, dan kun je je nog inschrijven voor de workshop van 5 maart in de regio Zwolle en 26 maart in de regio Brabant. 

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg