Main content

Uitwisselingsbijeenkomsten Samen Beslissen in de praktijk

Nieuws

Leren van anderen? Inspiratie op doen? Dat kan tijdens een van de uitwisselingsbijeenkomsten Samen Beslissen in de praktijk. Geen ei van Columbus, wel veel geleerde lessen en professionele uitwisseling.

27 september: praktijkvoorbeeld Keuzekaarten

In de uitwisselingsbijeenkomst van dinsdag 27 september staat het praktijkvoorbeeld Keuzekaarten centraal. De keuzekaart is een waardevolle tool in het Samen Beslis-gesprek. Toch is de inzet binnen veel beroepsgroepen gering. Een pilot met 8 ziekenhuizen droeg bij aan het meer gebruiken van de kaarten. Ester Rake van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten vertelt er meer over en belicht hoe keuzekaarten het Samen Beslissen ondersteunen. Renske Hovingh, verpleegkundige bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, deelt geleerde lessen over de implementatie van keuzekaarten. In kleine groepjes is er ruimte voor uitwisseling en verdieping.

Overige data 

De uitwisselingsbijeenkomsten worden georganiseerd vanuit het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Op 31 oktober en 17 november vinden de volgende uitwisselingsbijeenkomsten Samen Beslissen in de praktijk plaats. 

Aanmelden

Ben jij een zorgprofessional of projectleider die zich bezighoudt met Samen Beslissen? Meld je dan aan op het Kennisplatform Uitkomstgericht Zorg. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meer praktijkvoorbeelden Samen Beslissen lezen? Neem dan een kijkje op het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg.

Samen beslissen

Wil je meer informatie over Samen beslissen? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over samen beslissen