Main content

Tweede Kamer stemt in met financiering Kickstart Medicatieoverdracht

Nieuws

Op 7 december 2021 heeft de Tweede Kamer ingestemd met het amendement voor het vrijmaken van financiering voor de Kickstart van het programma Medicatieoverdracht in de begroting van het ministerie van VWS voor 2022. Dankzij het vrijkomen van deze financiering kan op korte termijn de Kickstart Medicatieoverdracht van start gaan. De verwachting is dat het ministerie van VWS de subsidieregeling in januari 2022 publiceert. 

Wat houdt de Kickstart in?

Voordat medicatiegegevens zorgbreed kunnen worden uitgewisseld, worden deze in de praktijk getoetst in een beperkte setting. Hiervoor worden de registratiesystemen van zorgaanbieders uit verschillende sectoren aangepast, getoetst en in gebruik genomen door eerste gebruikers. De leerervaringen worden gebruikt voor de volgende zorgaanbieders en leveranciers. 

Patiëntveiligheid

De sector Medisch Specialistische Zorg (MSZ) zet zich samen met andere sectoren in voor het realiseren van een goede medicatieoverdracht in de zorg met als belangrijkste doel: patiëntveiligheid. De sector bestaat uit de koepels NVZ, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Nederlandse Vereniging van ZiekenhuisApothekers (NVZA). 

Kijk voor meer informatie over het programma Medicatieoverdracht op samenvoormedicatieoverdracht.nl.

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.