Main content

Toolkit griepvaccinatiecampagne 2019 gereed

Nieuws

De campagne 'Voorkom griep' krijgt een vervolg. Net als vorig jaar is de campagne bedoeld de griepvaccinatie op positieve wijze onder de aandacht te brengen van het zorgpersoneel. Al het campagnemateriaal dat instellingen zelf kunnen inzetten, is vanaf nu beschikbaar op de campagnewebsite voorkomgriep.nl.

Haal je #prikkie en #voorkomgriep

Zorgverleners en medewerkers in de zorgsector lopen niet alleen een groot risico  griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten. Daarom is het belangrijk  griep uit de organisatie te houden. Voor de medewerkers zelf, voor patiënten en voor de collega’s. Want de gevolgen van een stevige griepepidemie zijn enorm: risicovolle situaties voor patiënten, opnamestops en extreem verhoogde werkdruk. Om de risico’s van de griep binnen  zorginstellingen te verkleinen, is dit jaar opnieuw een griepvaccinatiecampagne ontwikkeld. 

Verhoging vaccinatiegraad

Deze campagne heeft in 2018 bijgedragen aan bijna een verdubbeling van de vaccinatiegraad van 13 naar 24%. Het doel is om dit jaar opnieuw een verhoging van de vaccinatiegraad voor elkaar te krijgen van tenminste 10%.

Campagneplan

Alle campagnematerialen zijn vanaf nu beschikbaar en staan in de toolkit op voorkomgriep.nl. Het campagnemateriaal bevat een handleiding die inspiratie en houvast biedt voor het organiseren van een interne griepvaccinatiecampagne in de eigen instelling. Daarnaast zijn materialen beschikbaar (posters, banners, klinische les, quiz, prikkalender) die instellingen zowel vóór (creëren van awareness) als tijdens (aanzetten tot actie) de griepprikperiode kunnen inzetten. In het campagneplan staat hoe je deze materialen kunt inzetten.

Meer over de griepcampagne