Main content

Terugblik conferentie 'Samen beslissen met uitkomstinformatie'

Nieuws

De conferentie ‘Samen beslissen met uitkomstinformatie: een koel hoofd en een warm hart!’ vond op 22 maart plaats. In de conferentie lag de focus op de resultaten vanuit het implementatieprogramma Beslist samen!-2 en het Santeon Experiment Uitkomstindicatoren.

In het programma Beslist Samen! ligt de focus op de spreekkamer en hoe het samen beslissen daar tot stand kan komen met uitkomstinformatie. De nadruk ligt op een goed gesprek waarin naar voren komt wat de patiënt belangrijk vindt en dat dat ook terugkomt in de besluitvorming. In samenwerking met de twee implementatieprogramma’s en het Programma Uitkomstgerichte Zorg was het doel van deze conferentie een podium te bieden voor de mooie initiatieven en resultaten op het vlak van samen beslissen met uitkomstinformatie.  

De presentatie was in handen van Sabine Uitslag, verpleegkundige en directeur werkplezier FWG, en Pieter van Eijsden, neurochirurg in het UMC Utrecht en adjunct-hoofdredacteur NTvG. Het programma bood de nodige inspiratie en informatie, maar ook focus op implementatie. Hoe werkt samen beslissen met uitkomstinformatie in de praktijk?

Lees het hele verslag van de conferentie en bekijk de video’s van de conferentie terug.

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg