Main content

Roadtrip suïcidepreventie start op 5 september a.s.

Nieuws

Net als vorig jaar organiseert Stichting 113 Zelfmoordpreventie vanuit het netwerk Samen Minder Suïcide opnieuw de Roadtrip suïcidepreventie. Dit gebeurt in het kader van World Suicide Prevention Day op 10 september. Samen minder Suïcide is een netwerk van partijen en organisaties die midden in de samenleving staan en gedreven zijn om samen, domeinoverschrijdend suïcidepreventie verder te brengen, zoals ziekenhuizen. 

Roadtripbus

Van maandag 5 t/m vrijdag 9 september bezoekt de Roadtrip-bus dwars door Nederland een aantal opvallende projecten rond suïcidepreventie. Er komen mensen aan het woord die te maken hebben (gehad) met suïcide en professionals die zich met hart en ziel inzetten voor suïcidepreventie. Ook staat het team op drukkere plekken, om in gesprek te gaan met inwoners. 

Initiatieven en professionals in de spotlights

Dit event is in het leven geroepen om initiatieven en professionals die werken aan suïcidepreventie in de spotlights te zetten en te leren van hun inzet en de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen.

Website Samen minder suïcide

Van de inspirerende verhalen, ervaringen en learnings worden vlogs, interviews en podcasts gemaakt, deze worden geplaatst op de website Samen minder suïcide. Je vindt daar ook het volledige programma van de roadtrip. De website wordt de komende weken verder aangevuld. Neem vooral een kijkje en volg de activiteiten.

Kennisnetgroep

Bij interesse in dit onderwerp kun je je aansluiten bij de Kennisnetgroep: 113 Netwerk Ziekenhuizen | NVZ-Kennisnet voor het ziekenhuisnetwerk. 

De NVZ is partner van 113 suïcidepreventie en heeft de landelijke agenda ondertekend.

Preventie

Wil je meer informatie over Preventie? Word dan lid van de werkgroepen over preventie op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.