Main content

RIVM leidend voor gebruik mondkapjes

Nieuws

De NVZ volgt de richtlijnen van het RIVM als het gaat om het gebruik van mondkapjes in ziekenhuizen. Dat schept duidelijkheid voor patiënten, bezoekers en onze eigen zorgprofessionals. Individuele ziekenhuizen kunnen daar om goede redenen, vanwege de lokale situatie en omstandigheden, zo nodig van afwijken.

Aantal besmettingen opgelopen

De afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen in Nederland opgelopen. Daardoor is er een brede discussie op gang gekomen over de noodzaak om het gebruik van mondkapjes uit te breiden. De NVZ volgt de discussie op de voet. Zoals steeds blijven de richtlijnen van het RIVM voor de NVZ leidend. Zo lang die ongewijzigd blijven, is er voor de NVZ geen aanleiding het gebruik van mondkapjes in de ziekenhuizen uit te breiden. Het laat echter onverlet dat individuele ziekenhuizen hier eigen beleid op kunnen voeren, ingegeven door de lokale situatie en omstandigheden.

Corona

Wil je meer informatie over Corona? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.