Main content

“Regie bij patiënt en thuis voorbereid worden op operatie met screeningstool E-POS”

Nieuws

Thuis, in je eigen vertrouwde omgeving, voorbereid worden op een operatie. Door vragenlijsten in te vullen en informatie te bekijken. Dat is sinds vorig jaar mogelijk als je geopereerd wordt in het Dijklander Ziekenhuis. Daar werd digitale pre-operatieve screening ingevoerd onder de naam E-POS. In een nieuwe aflevering van de podcastserie Digitale Zorg vertellen anesthesioloog John van Roij, polikliniekverpleegkundige Miranda Helmers en Ingrid de Jong Rijpkema, adviseur zorgportaal, over deze innovatie.

Wat betekent het voor patiënten, medewerkers van de polikliniek en anesthesiologen? Hoe ging de invoering en wat zijn de toekomstplannen? En wat zijn hun tips aan andere zorgprofessionals? De Jong Rijpkema: “E-POS past bij de strategie van ons ziekenhuis. ‘Beter thuis’ en regie bij de patiënt zijn daarin belangrijk. Met E-POS heeft de patiënt meer regie en kan hij beter beslissen over de anesthesietechnieken. Daarnaast hoeft de patiënt niet meer onnodig naar het ziekenhuis te komen.”

Luister naar de podcast Digitale pre-operatieve screening in het Dijklander Ziekenhuis.

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over digitale zorg