Main content

Podcast over telebegeleiding hartfalen door de eerste en tweede lijn

Nieuws

VieCuri is niet het enige ziekenhuis in Nederland dat telemonitoring bij patiënten met hartfalen aanbiedt. Het is wel 1 van de weinige die daarbij heel nauw samenwerkt met de eerste lijn. Samen met thuiszorgorganisatie Proteion zette cardioloog en Chief Medical Information Officer (CMIO) Wilfred Heesen een pilot op, waarbij verpleegkundigen van Proteion patiënten instrueren en begeleiden bij het gebruik van de hartfalen-app. Daarover gaat de nieuwste podcast Digitale Zorg. 

Telemonitoring voorkomt polikliniekbezoeken en ziekenhuisopnames 

Telemonitoring en samenwerking binnen de keten kan polikliniekbezoeken en ziekenhuisopnames voorkomen. Volgens Heesen en Janneke Appeldoorn, beleidsadviseur Beleid en Innovatie van Proteion, is dit een belangrijke manier om aan de toenemende zorgvraag te kunnen voldoen, op een manier die voor de patiënt vertrouwd en comfortabel is. 

Ambities Digitale zorg 

Het programma Digitale Zorg stimuleert en ondersteunt de transformatie van ziekenhuizen op het gebied van digitale zorg. 1 van de ambities van het programma is om eind 2022 30% van de fysieke policontacten te vervangen door digitale zorg. Telemonitoring kan daaraan bijdragen. 

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over digitale zorg