Main content

Podcast over patiëntvriendelijke zorg voor zwangeren door telebegeleiding

Nieuws

Gynaecoloog Frans Lim bij het IJsselland Ziekenhuis is niet per se geïnteresseerd in digitale zorg. Wel in het verbeteren van de kwaliteit en de patiëntvriendelijkheid van zorg. En als digitale zorg daarbij kan helpen, maakt hij er gebruik van. Zoals bij de begeleiding van zwangere vrouwen met een medische indicatie. Tot voor kort moesten deze vrouwen opgenomen worden of elke dag voor een CTG naar het ziekenhuis komen. Telebegeleiding maakt dat voor een deel van deze groep overbodig. Zij doen de CTG's thuis.

Ervaringen patiënt

Hoe dat gaat, wat het betekent voor patiënten en professionals, welke gevolgen er zijn voor de organisatie en waarom het financieel nog best lastig is, daarover vertelt Frans Lim in een nieuwe aflevering van de podcast Digitale zorg. Ook deelt patiënt Anouk Nolte haar ervaringen.

Ambities Digitale zorg

Een van de ambities van het NVZ-programma Digitale Zorg is om eind 2022 30% van de fysieke policontacten te vervangen door digitale zorg. Telemonitoring kan daaraan bijdragen. 

Heb je vragen, tips, suggesties, onderwerpen of ideeën voor de podcast Digitale Zorg, of wil je misschien zelf een keer geïnterviewd worden over dit thema? We horen graag van je! Mail naar podcast@nvz-ziekenhuizen.nl.

Podcast telebegeleiding bij zwangeren

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over digitale zorg