Main content

Podcast Digitale Zorg over elektronische gegevensuitwisseling tussen huisartsenpost en SEH

Nieuws

“Het is niet zo dat ik veel van computers weet, helemaal niet zelfs, maar ik weet hoe ik met ICT’ers moet praten.” Zo stelt SEH-arts Yde Blaauw van Treant zichzelf voor in de nieuwste podcast Digitale Zorg. Dat maakte hem de ideale trekker voor het project waarmee de elektronische gegevensuitwisseling tussen de huisartsenpost en de SEH van Treant sterk verbeterde.
 
De nieuwe manier van werken leidde tot meer patiëntveiligheid en meer werkplezier, zegt Blaauw in de podcast. Hij vertelt ook welke stappen naar ‘volwassenheid’ het traject kende, én hoe hij zijn collega’s erbij betrok.

Met spoed beschikbaar

De NVZ is betrokken bij het programma Met spoed beschikbaar, dat zorgverleners in de acute zorg met digitale uitwisseling van gegevens. Door betere gegevensuitwisseling worden zorgverleners beter ondersteund in hun werk, waardoor de patiënt sneller de juiste zorg ontvangt. De ervaringen van Treant zijn daar een mooi voorbeeld van.

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.