Main content

Oproep: meld vraag en aanbod extra zorgpersoneel

Nieuws

Duizenden mensen met een achtergrond in de zorg hebben zich de afgelopen week aangemeld om te helpen de coronacrisis het hoofd te bieden. Om de zorgorganisaties te ontlasten en zaken zo goed mogelijk te managen, bundelen de verschillende initiatieven die hiervoor zijn gelanceerd met Extrahandenvoordezorg.nl hun krachten.

Extra zorgpersoneel

Via een database op de gezamenlijke website worden de vraag naar en het aanbod van extra zorgpersoneel gematcht. Vervolgens zorgt een team van regionale contactpunten ervoor dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn, en waar ze het meeste kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau en ervaring, maar ook op het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen.

Samenwerkingsverband

Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van VWS. Er wordt bewust gebruik gemaakt van alle gerelateerde bestaande structuren, waaronder de inzet van het ROAZ. Om de zorginstellingen hierbij zo veel mogelijk te ontlasten en vraag en aanbod zo goed mogelijk te verdelen, vraagt de NVZ alle NVZ-leden om zich aan te sluiten bij Extrahandenvoordezorg.nl.

BIG-registratie

Eerder maakte het ministerie van VWS al bekend dat verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie korter dan twee jaar geleden verlopen is, toch gewoon aan de slag mogen. Ook wordt de verplichting tot herregistratie tot nader orde opgeschort. 

 

Corona

Wil je meer informatie over Corona? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over arbeidsmarkt