Main content

Oproep aan kamer: geef invulling aan SER-advies ‘Aan de slag voor de zorg’

Nieuws

De Tweede Kamer spreekt donderdag 7 oktober in een commissiedebat over de arbeidsmarkt in de zorg. In aanloop naar dit debat heeft de NVZ een brief gestuurd aan de Kamerleden (pdf). Hierin brengen wij de NVZ-verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ) onder de aandacht van de Tweede Kamer. 

Instroom vergroten en uitstroom beperken

Modern werkgeverschap is topprioriteit voor de leden van de NVZ. Het vergroten van de instroom en het beperken van de uitstroom van zorgprofessionals is essentieel om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te garanderen. De komende jaren werken wij met concrete doelstellingen aan het werven en behouden van zorgprofessionals door het werk anders te organiseren en anders op te leiden.

‘Aan de slag voor de zorg’

De NVZ vraagt de Tweede Kamer om de ambities in de verklaring te ondersteunen of zelfs te versnellen door het opvolgen van het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) ‘Aan de slag voor de Zorg’. Concreet vraagt de NVZ aandacht voor:

  1. Kostendekkende stageplekken
  2. Professionele zeggenschap
  3. Fiscaal beleid rondom extra uren en grotere contracten
     

Bekijk de brief die de NVZ heeft verstuurd (pdf).
 

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.