Main content

NVZ vraagt Tweede Kamer om steun passend gebruik geneesmiddelen

Nieuws

De Tweede Kamer spreekt op 9 juni in een commissiedebat over het geneesmiddelenbeleid. Dit is een belangrijk onderwerp voor de Nederlandse ziekenhuizen. In aanloop naar dit debat roept de NVZ de Tweede Kamer in een brief (pdf) op maatregelen te nemen om de beschikbaarheid van dure geneesmiddelen voor de patiënt te waarborgen, in combinatie met het beperken van de kostenstijging. 

Dit kan door:

  1. Passend gebruik van dure geneesmiddelen te ondersteunen.
  2. Het opleggen van transparantievereisten aan producenten, zodat er meer duidelijkheid ontstaat over de reële prijsvorming van dure geneesmiddelen.
  3. De introductie van een apart financieel kader, zodat er betere controle en afweging op de inzet van dure geneesmiddelen plaatsvindt.
     

Lees de brief van de NVZ aan de Tweede Kamer (pdf).

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.

Geneesmiddelen

Wil je meer informatie over Geneesmiddelen? Word dan lid van de werkgroep Geneesmiddelen op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.