Main content

NVZ publiceert reisgids Leerexpeditie KiPZ

Nieuws

De NVZ heeft deze week de reisgids 'Leerexpeditie KiPZ' uitgebracht. Het boekje is een reisverslag van een toer langs goede voorbeelden op het gebied van strategisch opleiden, boordevol tips voor toekomstige 'reizigers'. 

Leerexpeditie 

Een reisgezelschap van opleidingsprofessionals van 19 ziekenhuizen en categorale instellingen ging in 2018 op leerexpeditie. Het doel van de reis: van elkaar leren hoe strategisch opleiden professioneler kan. Het reisgezelschap trok in groepjes langs goede voorbeelden, onderverdeeld in de thema's Motiveren voor leren, Toekomstige professional, Werkplekleren en Opleidingsadviseur uit spagaat. Dit gebeurde volgens de principes van het ‘waarderend onderzoeken’, waarbij de deelnemers met elkaar op zoek gingen naar de successen op het gebied van strategisch opleiden en leerinterventies. Tijdens dit proces zijn lerende netwerken ontstaan. 

Opleidingsbeweging 

De leerexpeditie heeft de opleidingsbeweging versterkt die met behulp van de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg (KiPZ) in gang is gezet. Ziekenhuizen investeren met deze regeling extra in bij-, om- en nascholing van hun medewerkers en gaan tegelijkertijd aan de slag met het professionaliseren van hun strategisch opleidingsbeleid. Door de reiservaringen in deze gids te delen met alle lidinstellingen hoopt de NVZ het strategisch opleiden verder te stimuleren. 

Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)

Wil je meer informatie over Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.