Main content

NVZ ontwikkelt serious game functiedifferentiatie

Nieuws

De NVZ heeft de serious game FD Teamplay ontwikkeld, in samenwerking met bureau Frisse Blikken. Het spel ondersteunt de implementatie van functiedifferentiatie in een team. 

Bordspel

FD Teamplay is een bordspel, bij voorkeur gespeeld door verpleegkundigen van hetzelfde team. Het is geschikt voor 8 tot 12 deelnemers, onder leiding van een spelleider. Het spel duurt ongeveer 3 uur. Een kick-off-bijeenkomst van een functiedifferentiatietraject is een uitgelezen moment om het spel te spelen. Of juist in een latere fase van de implementatie.

Hoofd, hart en voeten

De game kent 3 fasen: Hoofd, Hart en Voeten. In de fase Hoofd worden feiten en fictie gescheiden. Tijdens ‘Hart’ gaat het over de motivatie voor het vak en over intenties als verpleegkundige. Bij ‘Voeten’ komen verpleegkundigen letterlijk in beweging en zetten ze stappen voor de toekomst.

Spelleider 

Je kunt FD Teamplay spelen onder leiding van een spelleider uit het ziekenhuis of categorale instelling dat het spel gaat inzetten. Bijvoorbeeld een opleidingsadviseur of projectleider functiedifferentiatie. Spelleiders krijgen een eendaagse training van de makers van het spel.

Prijs 

De prijs van het spel plus de training van één spelleider bedraagt voor NVZ-leden € 590. Niet-leden betalen € 990. E-mail voor meer informatie naar Liesbeth van der Heijden.

Aan de slag

Verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum in Amersfoort gingen met elkaar de uitdaging aan onder leiding van de spelleider. Samen speelden ze de serious game FD Teamplay. Leden van de werkgroep Functiedifferentiatie kunnen een verslag van deze middag lezen op NVZ-Kennisnet
 

Functiedifferentiatie

Wil je meer informatie over Functiedifferentiatie? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over arbeidsmarkt