Main content

NVZ-leden brengen impact van opleiden in beeld

Nieuws

Met de Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg (KiPZ) kunnen ziekenhuizen en categorale instellingen investeren in het strategisch opleiden van hun medewerkers. Maar wat levert strategisch opleiden van personeel op en hoe toon je dit aan? De NVZ helpt haar leden die vragen te beantwoorden. Dit gebeurt in 2019 in 3 trajecten. 

Trajecten

Tijdens de workshops Impactgericht Denken leren opleidingsprofessionals de koppeling te maken tussen het strategisch opleidingsbeleid en de doelen van de organisatie. In het project Meetbare Opbrengsten onderzoekt de NVZ samen met lidinstellingen hoe zij de resultaten van leerinterventies beter meetbaar kunnen maken. Daarnaast ontwikkelt de NVZ samen met leden de scan Strategisch Opleiden en HRM, om instellingen te laten zien waar zij staan op het gebied van de kwaliteit en positionering van strategisch opleiden en personeelsbeleid.

Evalueren

Instellingen hebben veel baat bij het evalueren van leerinterventies en het kunnen duiden van de resultaten en effecten ervan. Het helpt bij de verantwoording van de besteding van de opleidingsgelden én het positioneren van het strategisch opleiden binnen de eigen organisatie. Ook zijn instellingen beter in staat keuzes te maken rondom opleiden in samenhang met de visie en strategie van het ziekenhuis. 

In dit schema vind je meer uitleg over de 3 NVZ-trajecten, of lees meer over KiPZ.

Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)

Wil je meer informatie over Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.