Main content

NVZ en FWG bundelen voorbeelden vernieuwend werken tijdens crisis en krapte

Nieuws

Stichting FWG en NVZ-arbeidsmarktprogramma Zorgprofessionals maken de toekomst (ZMT!) lanceren de publicatie ‘Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte’ (pdf). Het laat zien hoe zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt te lijf gaan, werken aan de juiste zorg op de juiste plek en steeds vaker technologie inzetten. En wat de impact hiervan is op het werk van de zorgprofessional.

De publicatie bevat 12 inspirerende voorbeelden. Een deel hiervan stond eerder in het themahoofdstuk Zorgprofessionals maken de toekomst! van het NVZ-brancherapport uit 2018. Organisaties die toen aan het woord kwamen vertellen hoe het er nu voorstaat. Welke lessen hebben zij geleerd? En wat was de impact van corona, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en samenwerking? 

Nieuwe voorbeelden

Ook komen nieuwe organisaties en voorbeelden van vernieuwend werken aan bod in de publicatie. Zoals werken en leren in een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op de spoedeisende hulp. En om zorg dichterbij de patiënt te organiseren, werken steeds meer artsen en verpleegkundigen ook buiten de muren van de eigen instelling. Of ze zetten technologie in om zorg op afstand mogelijk te maken.

Benieuwd naar de publicatie?

Download de publicatie (pdf) of vraag een gratis exemplaar aan via info@zmt-ziekenhuizen.nl.

Vlogreeks

Benieuwd hoe het de komende tijd verder gaat met de voorbeelden uit de publicatie? In een vlogreeks houden we een aantal betrokkenen voor een langere periode in het vizier. De vlogs verschijnen op de website van ZMT!.

Deel kennis en ervaringen op NVZ Kennisnet

Wil je kennis en ervaringen delen met andere NVZ-leden? Word dan lid van NVZ Kennisnet en meld je aan voor relevante werkgroepen. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van NVZ Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over diverse onderwerpen.