Main content

Nieuwe handreiking Vliegwielcoalitie: Patiëntondersteuning bij telebegeleiding

Nieuws

De Vliegwielcoalitie heeft de nieuwe handreiking ‘Patiëntondersteuning bij telebegeleiding’ (pdf) uitgebracht. De handreiking biedt praktische handvatten die antwoord geven op de vraag: welke ondersteuning kan door wie, in welke vorm geboden worden aan welke patiënten? En bij welke verschillende niveaus van digitale vaardigheden en gezondheidsvaardigheden?

De opkomst van digitale zorg vergt wat van de gezondheids- en digitale vaardigheden van patiënten. Zeker van kwetsbare patiënten. Passende ondersteuning kan helpen de patiënt de vaardigheden en het vertrouwen te geven.

Vul de handreiking aan

De handreiking is een levend document en wordt aangevuld met meer praktijkvoorbeelden. Heb je een suggestie voor de handreiking? Of een mooi voorbeeld hoe jij omgaat met patiëntondersteuning? Stuur dan een mail naar Talida Doedens.

Download de Handreiking Patiëntondersteuning bij telebegeleiding (pdf).

Digitale Zorg

Wil je meer informatie over Digitale Zorg? Word dan lid van de groep Digitale Zorg op Kennisnet. Leden van de NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.