Main content

Nieuw examenmodel BIG-herregistratie in aantocht

Nieuws

Om je te herregistreren in het BIG-register moet je voldoen aan de werkervaring norm. Haal je deze norm niet? Dan kun je door middel van scholing, je alsnog laten herregistreren. Binnenkort gaat het examen voor herregistratie veranderen. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste wijzigingen in examineren en hoe de overgangssituatie naar het nieuwe BIG-herregistratie eruit ziet.  

Wijzigingen in het BIG-herregistratie examen

  • Nieuwe examenitems (volledig vernieuwd)
  • Theoretisch examen (branche breed)
  • Vaardigheden en klinisch redeneren wordt branchespecifiek geëxamineerd

Het examenonderdeel vaardigheden en klinisch redeneren wordt specifiek afgestemd op de branche van de kandidaat. 

Pilot nieuw BIG-herregistratie examen 2020

In 2020 vindt een pilot plaats met de nieuwe wijze van examineren. Opleiders die deelnamen aan de werkgroep en klankbordgroep kunnen deelnemen aan de pilot.

Vanaf 2021 nieuw BIG-herregistratie examen

Tot en met het eind van 2020 wordt nog de oude manier van examineren gebruikt. Vanaf januari 2021 wordt enkel nog de nieuwe wijze van examineren aangeboden.  De examenmomenten voor 2021 worden later dit jaar bekendgemaakt.
 

Meer over arbeidsmarkt

Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)

Wil je meer informatie over Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.