Main content

Minister Bruins krijgt als eerste verbeterde griepprik

Nieuws

Vandaag ontving minister Bruno Bruins voor Medische Zorg de eerste verbeterde griepprik in het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. De vaccinatie is bedoeld om aandacht te vragen voor het halen van de griepprik door zorgpersoneel. Daarom doet de minister ook een oproep door middel van een videoboodschap gericht aan al het personeel van zorginstellingen. Volgende week start een campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel onder het motto ‘Haal je #prikkie en #voorkomgriep’.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg): “Gelukkig is het aantal zorgverleners dat de griepprik afgelopen jaar heeft gehaald verdubbeld, maar het is nog niet genoeg. Ik heb zelf zojuist de prik gehaald in het Zuyderland Ziekenhuis en roep bij deze alle verpleegkundigen en artsen op hetzelfde te doen. Iedere extra medewerker die zich laat vaccineren draagt bij aan het tegengaan van de griep”.

Griepprik zorgpersoneel

Het griepseizoen is weer in aantocht. Afgelopen griepseizoen heeft 24% van het zorgpersoneel zich laten inenten tegen de griep. Dat is een verdubbeling van het jaar ervoor. Daar staat tegenover dat ook afgelopen griepseizoen 400.000 mensen ziek werden door het virus en bijna 3000 mensen overleden aan de gevolgen van griep. Dit jaar wordt in ons land voor het eerst het quadrivalent type vaccin gegeven. De kans op bescherming tegen griep is met het vaccin met 4 verschillende griepvirussen nog groter.