Main content

Meld je aan voor Samen beslissen met uitkomstinformatie: een koel hoofd en een warm hart!

Nieuws

Het landelijk programma Uitkomstgerichte Zorg organiseert op maandag 22 maart de online conferentie ‘Samen beslissen met uitkomstinformatie: een koel hoofd en een warm hart!’. Onder leiding van Sabine Uitslag en Pieter van Eijsden ligt in deze conferentie de focus op de resultaten vanuit het implementatieprogramma 'Beslist samen!' en het Santeon Experiment Uitkomstindicatoren. 

Doelgroep van de online conferentie is:

-    Zorgprofessionals;
-    Patiëntenorganisaties/-vertegenwoordigers;
-    Andere betrokkenen bij uitkomstgerichte zorg.

Bekijk het programma (pdf).

Experiment Uitkomstindicatoren

In het kader van samen beslissen werken de 7 Santeon ziekenhuizen aan het Experiment Uitkomstindicatoren. Doel van het experiment is om uitkomstinformatie toegankelijk te maken in de spreekkamer. Patiënten krijgen op maat informatie over uitkomsten van zorg, zodat zij samen met hun zorgverlener beter kunnen beslissen over welke zorg en welk ziekenhuis het beste bij hen past.  

Inspiratiesessies

Met in totaal 12 inspiratiesessies (pdf) breng je samen beslissen in deze conferentie naar een hoger niveau. Tijdens de sessies staan we stil bij vragen als ‘Wat houdt samen beslissen op basis van uitkomstinformatie in?’ en komen concrete ervaringen, de lessons learned, instrumenten en methodes aan bod. Er is aandacht voor de instrumentele kant van samen beslissen (het koele hoofd) én voor het belang van het gesprek tussen patiënt en zorgprofessional (vanuit een warm hart). 
 
Aanmelden kan tot uiterlijk 17 maart 2021. Deelname is gratis. Accreditatie is aangevraagd.

Waardegedreven zorg

Wil je meer informatie over Waardegedreven zorg? Word dan lid van de werkgroep Waardegedreven zorg op Kennisnet. Leden van NVZ kunnen lidmaatschap aanvragen van Kennisnet voor gedetailleerde inhoudelijke informatie over onder andere dit onderwerp.

Meer over waardegedreven zorg